+31 (0)653523612 info@credozorg.nl

Strategisch recruitment advies

sterker worden in werving & selectie

Ik geloof dat samenwerken naar oplossingen meer loont dan het oplossen van een uitdaging voor een werkgever. Ik ben de luis in de pels die werkgevers helpt reflecteren op het organiseren van hun recruitmentproces en recruitmentactiviteiten. Samen ontdekken we de winstpunten en bepalen we hoe en op welke wijze het recruitmentproces ingericht kan worden.

Visie op werving & selectie en procesoptimalisatie

Mens en organisaties bij elkaar brengen is vergelijkbaar met daten. In beide situaties wil je elkaar leren kennen omdat je voor langere tijd met elkaar gaat samenwerken. Nu nemen we voor daten (vriendschap, verkering en verloving) over het algemeen meer de tijd dan voor werving & selectie. Toch realiseren we ons vaak weinig dat, als we bijna fulltime werken, meer uren bij je werkgever actief bent dan dat je met je partner op de bank zit.

In mijn werkwijze staat de aandacht voor de zachte kenmerken van leidinggevenden, organisaties & bedrijven en kandidaten centraal. Hoe meer overlap tussen de zachte kenmerken, hoe duurzamer de werkgever en werknemersrelatie. Dat noem ik de Duurzaamheidsfactor. Dat is de kern van mijn visie.

Werkwijze

In mijn contact ga ik persoonlijk te werk. Het belang van persoonlijke drijfveren en idee├źn staat centraal in de werving & selectie, maar juist ook in de recruitmentprocessen. Vanuit de intake zal ik een praktisch aanbod door middel van offerte doen, passend bij uw organisatie en vraag.

Ik werk voornamelijk op uurbasis wat voor u de investering overzichtelijk en beperkt houdt. Neem contact met mij op, dan drinken we vrijblijvend een kopje koffie of thee.

 

Neem vrijblijvend contact op

Wij helpen je graag verder.

Contactformulier