+31 (0)653523612 info@credozorg.nl

Onderwijs

Minder leerlinguitval, betere onderwijsprestaties

Leerlingcoaching

Als onderwijsinstelling streeft u naar verbetering van prestaties. Door te sturen op een lagere uitval van leerlingen, verbetert u de resultaten van uw onderwijsinstelling.

Er zijn verschillende factoren die het uitvalpercentage van uw onderwijsinstelling beïnvloeden. Deze factoren kunnen binnen de onderwijsinstelling zelf liggen. Sfeer en onderwijskwaliteit zijn bijvoorbeeld van invloed op het uitvalpercentage. Maar ook de privé omstandigheden van een leerling kunnen hier effect op hebben. Een coach die dan even oploopt met uw leerling biedt dan uitkomst.

Credozorg Werkt heeft ervaring in het begeleiden van leerlingen waar het tijdelijk even niet lekker mee loopt. Door die begeleiding in te zetten voorkomen we verdere achteruitgang van studieprestaties en uitval van leerlingen voor kortere of langere periode.

Studieachterstand

Merkt u een achterstand bij één van uw leerlingen en heeft u het vermoeden dat privé omstandigheden hier de oorzaak van zijn? Dan gaat Credozorg Werkt voor u in gesprek met de leerling. Credozorg Werkt coacht leerlingen in de omgang met privé omstandigheden.

 

 

Verkeerde studiekeuze

Elke onderwijsinstelling heeft te maken met leerlingen die een verkeerde studiekeuze hebben gemaakt. Dit heeft effect op de duurzaamheid van de arbeidsplek die een leerling later vervult. Een goede begeleiding naar een (nieuwe) studiekeuze is dan van belang. Credozorg Werkt gaat het gesprek en richt zich op persoonsgebieden in relatie tot de studierichting en toekomstverwachting van de leerling. Dit resulteert in een advies voor zowel de leerling als de onderwijsinstelling.

BBL-werkervaringsplek

Biedt uw onderwijsinstelling een Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL-opleiding) aan? Dan kan het een uitdaging voor uw leerlingen zijn om een geschikte BBL-leerwerkplek te vinden. Credozorg Werkt ondersteunt bij het zoeken naar een erkend leerbedrijf. Hierin staat een actieve rol van de leerling centraal.

Neem vrijblijvend contact op

Wij helpen je graag verder.

Contactformulier