+31 (0)653523612 info@credozorg.nl

Ik schrijf deze vandaag 13 juni 2018, mijn oudejaarsdag. 14 juni 2018 hoop ik te verjaren van 39 jaar naar 40 jaar. Termen die je dan hoort zijn tweede leg, midlifecrisis, doet pijn of nu begint het aftakelen! Allemaal termen die niet echt positief zijn. Vreemd eigenlijk dat wij ons ergens op willen voorbereiden waarvan wij weten dat het gaat komen. Wat biedt ons dat eigenlijk, dat voorbereiden? Controle, spanning? Verliezen wij onze ontspannen houding niet, onze spontaniteit?

Dagelijks ben ik in de bevoorrechte positie mensen te ontmoeten die veel meemaken en zich daar niet op voor konden bereiden. Mensen die proberen iets positiefs van hun leven te maken maar juist de negatieve ervaringen hebben. Wij delen dus met elkaar de negativiteit. Het verschil is dat wij ons iets aanpraten als een midlifecrisis, maar dat de mensen vanuit mijn werk het gewoon krijgen en ondergaan.

Ik mag dagelijks leren van die mensen uit mijn werk wat doorzettingsvermogen is, hoe het is om vanuit negativiteit te werken naar een positieve toekomst. Ervaar ik vanaf morgen dan aftakeling. Midlifecrisis of pijn? Nee, elke dag geeft nieuwe kansen op positieve ervaringen. Daar moet je zelf wel je best voor doen, want wie goed doet, goed ontmoet.

Ik ga dus morgen bij las 40 jarige door het leven. Anderen helpen om het leven als positief te ervaren en er een feestje van te maken binnen de mogelijkheden die men heeft. Dat geeft mij rust, ontspanning en positiviteit. Feest u mee?

© Mark Smidt 2018